Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Vinter i vente?

Nyheter

onsdag 10. november 2021

Vinter i vente?

Litt info før sesongen, mens vi venter

Etter en knall sesong på alle måter i 2020/2021 var slutten på sesongen en gedigen skuffelse da statsforvalteren opphevet forskriften Engerdal kommune vedtok høsten 2020. I praksis betød/betyr dette, som vi har skrevet om tidligere, at i dag har vi ingen rundløype eller løype nordover til Sømådal og Elgå. For oss som drifter dette betyr det igjen av løypenettet er avspist i sin helhet nord og vest for drevsjø p.t. Løype 12 i sorken er også rammet og det som kanskje finnes av gyldig forskrift der nå er den gamle traseen som starter i tolgevollveien og innover. 

Men, Engerdal kommune har jobbet iherdig med å få på plass ny forskrift hvor alle blemmene statsforvalteren pekte på er rettet opp, i alle fall etter deres oppfatning. Det betyr at vi i med stor grad av sikkerhet får på plass en forskrift før jul 2021, men medfølgende åpning av løypene slik de var i fjor etter nyttår!🤩🤩

Endelig behandling i kommunestyremøtet er 15 desember 2021. 

Vi får om dagen mange henvendelser om dette så dette er det vi vet og det som er beste utfall av saken som nå er under behandling, alternativet ønsker vi ikke å tenke på! Og det tror vi også er oppfatningen i reiselivet i Engerdal, hos hyttefolk og fastboende, samt hos mange tilreisende! Vi har bevist for hele Norge at et stort løypenett gir ringvirkninger, er fullt og helt mulig å ha i sameksistens med øvrig friluftsliv i en kommune som Engerdal. Det handler om å være fremme i skoa med en JA holdning, pågangsmot og en superivrig forening som bruker tid og ressurser natt og dag for å serve dette løypenettet. Det handler om å vise beslutningsevne hos politikere og oppfølgingsevne hos adminstrasjon i kommunen for å lande en endelig og omforent forskrift som statsforvalteren i siste instans kan holde seg langt unna! Det handler om lokaldemokrati i praksis!

Så mens vi venter på mer info om dette så får vi bare smøre oss med tålmodighet! Og vi i ESF har på lur mange andre nyheter foran sesongen, om det blir noe av. 

Hva de er, venter vi litt med til den 15 desember😁

I mellomtiden er det snøscooterens dag førstkommende lørdag 13 november. Lokale aktører som Østlandet Motorservice og Trysil Bilberging feirer bransjedagen og innbyr til fest både i Trysil og Engerdal! Følg med på deres hjemmesider og facebooksider for mer informasjon.

Link til medlemskontingenter er nå like rundt hjørnet og vil bli annonsert så fort de er lagt ut. Medlemskap med årskort vil ikke bli annonsert før vi vet om det blir løyper i 2021/2021, ergo etter 15 desember.Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn