Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Takk for tilliten!

mandag 2. april 2018

Takk for tilliten!

Takk for tilliten, takk for en fantastisk påske, takk til alle!

Påsken er knapt nok et tilbakelagt kapittel, og her sitter vi med inntrykk, opplevelser og en skikkelig god følelse, men først stopper vi litt opp... Aldri før har jeg følt meg mer som en en ekte Engerdøl enn det jeg gjør nå i kveld. Til tross for at jeg for lenge siden flyttet fra kommunen har det vært ett brennende engasjement for hjembygda, spesielt med tanke på jakt og fiske, og ikke minst nå de siste årene etablering av snøscooterløyper i Engerdal. Et mye omdiskutert vedtak, flere høringsrunder og klagebehandlinger, skittkasting og personkarakteristikk som ikke har tjent verken det ene eller andre. Det har vært og er en reise, en reise som former seg etter hvert som erfaringene kommer til og faller på plass for alle og enhver. Grunnen til at jeg måtte stoppe opp og skrive dette er fordi de siste dagers gjennomgang av facebook, meldinger, skryt og fremsnakking av kommunen, viser at her er det muligheter. Her er det muligheter til å få til så mye mer enn det vi har fått til i år! Vi har lykkes til de grader med del 1. Vi ser nå tydelig at skepsis, manglende forståelse og frykt endrer seg, og bare for å avslutte en påbegynnende diskusjon, vi skal ikke båndlegge hele Engerdal med snøscooterløyper, her er det rom for alle og det skal det fortsatt være!

Men vi skal jobbe videre for at prøveprosjektet lykkes, og at vi får dratt i land enda flere politisk vedtatte løyper ( del 2). Vi skal være en bidragsyter for stedsgrupper som ønsker samarbeid om løypepreparering av skiløyper, vi ønsker at det etableres kompisløyper (ski og scooter) der alle brukerne av løypene ønsker det og er klar for det! Vi skal sørge for enda flere løyper til isfiskevann, og i tilegg få løypa ut på isen! Her ligger mulighetene og utfordringene som vi nå skal jobbe videre med! Flere lokalpolitikere har vært ute å invitert til "opplysningskampanje" og ja her skal vi bidra, vise, veilede og samtidig lytte slik at lokaldemokratiet i Engerdal sammen drar i havn dette! Samtidig kommer vi ikke til å tie ovenfor de som med særs dårlig argumentasjon svartmaler dette prosjektet, de har virkelig ikke forstått det. På toppen av hele frilufts Norge sitter det en paraplyorganisasjon som overhodet ikke ønsker scooterløyper, overhodet... Her må ESF sammen med lokalpolitikere, SNO og brukere av naturen vise at dette er en gladsak, et ben til å stå på i en kommune som til de grader sliter med fraflytting og forgubbing. Sammen med andre prosjekter kan dette faktisk bli en game changer, ett tilbud og nye muligheter som løfter lokalt næringsliv og sikrer de få arbeidsplassene som er!

Og hvorfor skriver jeg dette? 

Sesongen er på hell, det går mot vår og ESF sine trofaste løypemannskap som har engasjementet på plass skal snart til å rydde inn skilt og stikker. Det er slutt på sesongen 20. april. Det har blitt lagt ned en vanvittig dugnadsinnsats med eget utstyr av disse mannskapene. De er ildsjeler som virkelig ønsker dette! Dette er bjelken i hele løypeprosjektet, og disse fortjener all honnør! 

ESF har alene lagt igjen bortimot 70 000 kroner i bensinpenger hos lokalt næringsliv, vi kjøper regnskapstjenester hos lokalt regnskapskontor, og i så stor grad som mulig har vi pløyd løypekortinntektene tilbake til lokalt næringsliv. Resten sparer vi til den dagen vi får vite om Engerdal Fjellstyre ønsker dette som en permanent ordning i kommunen, da skal vi investere i utstyr som gir et løft også utenom scootersesongen... Vårt ønsker er også å løfte fiskekortsalget i kommunen, alle drar i samme retning, og her vet vi at vi kan bidra om vi får lov.

Vi har hatt en kjempegod dialog med SNO i vinter, så god dialog at SNO kostet på seg en alldeles liten aprilsnar som undertegnede bet på til de grader, med påfølgende innbilt hjerteinfarkt! SNO har i våre løyper kontrollert oppimot 100 scooterførere, kanskje mer også. Og de melder tilbake om gode holdninger, småplukk og full forståelse for at de er i løypene for å forebygge! Vi har igjen to helger nå, og ingen anmeldelser om ulovlig kjøring er meldt inn! Selvsagt er det da en oppfordring fra ESF om at det forblir slik også fremover!

Avslutningsvis må vi ta med det viktigste, nemlig brukerne av løypenettet, DEG! Vi har i vinter fått skryt fra alle kanter for vanvittig fine løyper, løyper som holder seg og som er lagt slik at de i seg selv er en flott opplevelse! For de som ikke har prøvd enda er en solværsdag på scooter i Kvitvola en meget unik opplevelse.

Vi har hittil solgt over 500 løypekort! Vi har vært medarrangør sammen med Engerdal motorhistoriske klubb for snøspruten med 104 påmeldte deltakere, alt dette første sesongen. Dette skyldes at scooterløyper er et etterlengtet tilbud, basta! Vi har fått tilbakemeldinger om vekst i omsetning hos lokalt næringsliv, ingen anmeldelser, ingen ulykker og ingen negative tilbakemeldinger som vi mener er berettiget. Dette gir grobunn for forståelse og utvikling. Bare i påsken har vi solgt utrolige 152 løypekort, vanvittig bra. 

Så takk for at dere viser oss tillitt, kjøper løypekort og fremsnakker både saken og løypene i kommunen. Takk til dere som går på ski i løypene, som viser at scooter og ski kan sameksistere! Og til alle lokalpolitikere, telefonnummeret mitt er ikke hemmelig! Vi er her klar for å utfordre dere, stake ut kursen videre og sammen gjennom dialog løfte tilbudet i Engerdal til nye høyder!

Leder ESF Kristian HanssenDel denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn