Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Påminnelse

Nyheter

torsdag 23. februar 2023

Påminnelse

Bruk av scooterløyper i Engerdal.

Vi er midt i første vinterferieuka og mange benytter scooterløypene i Engerdal i disse dager, i takt med lysere og lengre dager og bedre temperaturer vil bruken øke ytterligere utover vinteren.

Det kan derfor være viktig å minne på at Scooterløypene i Engerdal er strengt regulerte. Det er vi som brukere som må sette oss inn i regelverk og forholde oss til det for å bevare tilbudet og unngå skriverier og saker som setter bruken av løypene i ett dårlig lys. 

Det er tillatt å raste på løypene i rett linje ut fra løypa inntil 30 meter. 

Adkomst til løypa må skje utifra definerte parkeringsplasser og tilførsler, dette finner du i vårt digitale kart

Adkomst til løypa fra øvrige adkomster og private eiendommer er ikke tillatt der dette medfører kjøring utover 30 meter fra løypene, eller bruk av offentlig vei. Kryssing av offentlig vei er derimot tillatt om man ellers har korrekt adkomst til løypa.

Engerdal klommune har videre laget en utfyllende artikkel om dette som du kan lese her:

Informasjon Engerdal kommune

Vi vet at brukerne av løypene i Engerdal innretter seg lovverket og avvik registrert hos oss er få, så stå på og gjør oss stolte i fortsettelsen også! 

Våre politikere er de som kan avgjøre ytterligere løyper i Engerdal, herunder enklere adkomst og tilførselssløyper. ESF får jevnlig spørsmål om dette fra hyttefelt, private osv. Vi anmoder om at slike saker sendes til postmottak i Engerdal, men gjerne oss på kopi så vi kan være med å spille opp de gode forslagene. Ikke alt kan løses, men skal dette fungere må adkomst til løypene være slik at det er praktisk for de som velger å kjøpe seg en hytte til flere millioner her. Det er forskjell på å utrede en scooterløype parallelt med en riksvei, eller på en privat vei, hvor støykartleggingen allerede er gitt... Det samme bør gjelde for adkomstløyper på 100-500 meter fra boligfelt eller lignende og rett ut på løypa. 

Vi ønsker alle en god tur på scooterløypene i Engerdal! Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn