Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Løypestatus og noko attåt!

Nyheter

søndag 26. januar 2020

Løypestatus og noko attåt!

Status 26 januar.

I Engerdal har vi nå hatt åpne løyper i litt over en mnd inneværende sesong, vi er inne i tredje sesongen med dette tilbudet. Et tilbud som vokser og bærer uante mye positive frukter! Så da er det litt frustrerende å måtte bruke tid på tilreisende gjester/ brukere som ikke evner å lese seg opp på reglene FØR de setter seg på scooteren og drar i vei. Vi har nå denne helgen hatt flere hendelser med kutting av svinger og ikke minste parallellkjøring ved siden av løypa i flere hundre meter. Dette er å undergrave ALT hva vi i ESF jobber for! For å si det rett ut er vi skuffet, veldig skuffet over å måtte levere inn vår første anmeldelse for brudd på forskriften... Hva en anmeldelse her vil resultere i er opptil påtalemyndighetene å avgjøre. Vi i ESF og Engerdøler er veldig stolt over det vi har fått til. At vi har dette samspillet med Engerdal som en friluftskommune og en kommune med mye stille natur også har plass til scooterløyper, det er et fantastisk tilbud! Derfor er alle og enhver i Engerdal litt "politi" og passer på at alle og enhver overholder lov og forskrift når de er ute i løypene. Vi er fortsatt også der at det er mange kritiske røster til dette prosjektet i Norges land, og det er svært skadelig for saken at vi desverre har slike få elementer som ødelegger for alle! ESF nøler ikke lenger med dettem det er nulltolleranse for grove brudd på regelverket, løypekort blir beslaglagt og vedkommende er ikke ønsket i løypa for resten av sesongen. Så dagens oppfordring er helt klar, sett deg inn i lovverket før du kjører! Det er faktisk ganske så enkelt; 1. Følg skilting! 2. Hold deg PÅ løypa. Og trenger du å lese deg opp, så gjør du det her.

Femundløpet

Ellers vil vi minne om at årets store vinterarrangement ( foruten Snøspruten ) Femundløpet avholdes helgen 31 januar til 2 februar. Det vil i dette tidsrommet være mye hundespann ute på løypa. ESF leier ut deler av løypenettet til Femundløpet for andre år på rad, et godt samarbeid som viser at vi kan sameksistere og spille på hverandre! Løypene er oppe, men alle som ferdes motorisert på løypene må være ekstra oppmerksomme og vise hensyn. Spesielt ber vi om at farten avpasses og at man kjører helt ut på høyre side av løypen til enhver tid. Mer informasjon om femundløpet finner du her.

Status åpne løyper

Avslutningsvis melder vi at det fortsatt er stengt på løypa fra Heggeriset til Hylleråsen som følge av at det kun er is på Engersjøen, det finns ikke et snøkorn. Det er også verdt å merke seg at på samtlige sjøer og vann hvor løypa går så er det stort sett bare is, ergo dårlig kjøling, glatt og fare for velt om man kjører fort. Vis derfor hensyn og kjør pent på isene fremover. Så satser vi på at det kommer mer snø! Videre har løypene i skogen og fjellet holdt seg bra, men det er ikke de snømengdene vi har hatt de to foregående sesongene. Så også her er det nå isete på flere steder. Heng derfor ut isrivere og hold farten nede for å unngå varmgang i sleider. Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn