Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Det jobbes på i Engerdal!

Nyheter

søndag 26. januar 2020

Foto Knut Holmseth
Foto Knut Holmseth

Allerede siden vinteren 2018/2019 sesongen har ESF jobbet intenst mot Engerdal kommune for en utvidelse av løypenettet i Engerdal kommune. Vi gleder oss til at dette kommer på plass, og satser på at politikerne setter seg inn i saken og fremmer positiviteten som er å spore i Engerdal! Vi vil imidlertid komme med noen faktaopplysninger til dette viktige arbeidet!

1. Engerdal drifter fortsatt løypene under forutsetning om at det er et prøveprosjekt. Et vedtak vi begynner å stille store spørsmålstegn ved, det skulle være to hele driftsår, vi er nå godt inne i det tredje året, uten at vi får noen som helst signaler om at dette blir en mer permanent løsning. Vi tror at de som er på nippet til å investere, ansette eller satse for fullt i Engerdal fortjener rammebetingelser som er helt klare på dette punktet!

2. Åpningstid; Vi applauderte en noe romsligere åpningstid som kom på plass ved forrige revidering av forskrift, men det er fortsatt merkelig at dette ikke kan følge mer nasjonale standarder og politivedtekter i kommunen.

3. ESF var i møter med både formannskap og Engerdal Fjellstyre våren 2019. Positive møter hvor ESF fremmet at Engerdal virkelig er på kartet når det gjelder snøskuterløyper, vi er best i klassen i Norge! Derfor lanserte vi en "milepælsplan" for å sikre at det er forutsigbarhet i arbeidet fremover, at det prioriteres i riktig rekkefølge og settes opp en revideringsplan som sikrer løype til Sømådal-Elgå, Rødalen Hylleråsen, og at det jobbes på sikt mot ei løype på østsiden av Femund til Elgå.

Vi legger ved en video som illustrerer det arbeidet som gjøres på dugnad i Engerdal, for Engerdal og for at vi fortsatt skal ha de beste løypene i Norge!

NB: som en liten stikker til slutt, vi måtte søke dispensasjon om å få preparere skuterløyper med tråkkemaskin, er det virkelig så vanskelig å byråkratisk å få til noe? Lokalpolitikere, hjelp oss å fremme dette inn mot sentrale myndigheter så vi kan slippe dette for neste sesong... (Foto: Knut Homseth)Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn